We hebben hieronder een aantal richtlijnen neergezet waarin je staat wanneer contact met ons op moet nemen. We willen benadrukken dat je ons altijd mag bellen! De dienstdoende verloskundige is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer 078-6 10 01 01

 Altijd contact opnemen bij:
- Ongerustheid.
- Helderrood bloedverlies.
- Beginnende weeën of slijmerig bloedverlies voor 37 weken zwangerschap.
- Wanneer je de baby minder dan normaal voelt bewegen vanaf 28 weken zwangerschap. Vanaf die periode moet je baby iedere dag voelen. Neem even rustig de tijd om contact te maken met je baby maar wacht bij twijfel of ongerustheid niet te lang met bellen.
- Bij klachten als hoofdpijn, duizelingen, sterretjes zien, plotseling veel vocht vasthouden, je ineens ‘niet lekker voelen’ of een strak gevoel rond je bovenbuik. Soms is het nodig om dan extra gecontroleerd te worden.

Wanneer je contact opneemt als de bevalling begonnen is:

Overdag
- Bij regelmatige weeën om de 3-5 minuten, gedurende 1 uur of langer.
- Als de vliezen gebroken zijn. Let bij het breken van de vliezen altijd op de kleur van het vruchtwater. Probeer iets op te vangen of bewaar een nat verbandje.
- Als je instructies van ons hebt gehad (bijv. direct gaan liggen als de vliezen gebroken zijn bij een niet ingedaald hoofdje)

’s Nachts
- Bij regelmatige weeën om de 3-5 minuten, gedurende 1 uur of langer.
- Bij groen of bruin vruchtwaterverlies. Als de vliezen ’s nachts breken en het vruchtwater is helder, bel ons dan in de morgen om 08.00u om dit door te geven. Als je nog geen weeën hebt, probeer in de nacht nog wat te rusten.
- Als je bepaalde instructies van ons hebt gehad.

Partners

     logo-Kraamzorg-de-Waarden KdE Logo
Elmar logo RGB 500x600 pixels 11-15 Sara-Kraamzorg-logo inpas 1
logo dat drechtstromen
Yes Logo-Kikker Logo-PIT-rgb-web-72-dpi
moedersvoormoeders iedereenehbo
 Naviva-logo-web-klein  

Contactgegevens

Buizerdstraat 4 b
3334 SB Zwijndrecht
(in Gezondheidscentrum Nederhoven)
Telefoonnummer: 078- 6103882

Voor vragen of het maken van afspraken zijn wij iedere werkdag te bereiken tijdens het telefonisch spreekuur van 13.00u tot 14.00u & op maandag t/m donderdag tussen 16.00 tot 16.30u. 

Bij spoed, ongerustheid, dringende zaken of hulp bij de bevalling zijn wij 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer 078-6100101. U wordt dan direct doorgeschakeld met de dienstdoende verloskundige.

Voorlichtingsavonden

In verwachting van je eerste kind? Dan is er voor jou een voorlichtingsavond over de bevalling. Als je tussen de 25 en 35 weken zwanger bent, ben je van harte welkom! Elke zwangere krijgt van ons hiervoor een uitnodiging.

Eerstvolgende data: Dinsdag 5 februari

Je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Geef je ook even door met hoeveel personen je komt?

Volg ons ook op

twitter
facebook