Soms is het nodig dat de bevalling wordt ingeleid. Wanneer er wordt besloten tot het inleiden van de bevalling, is hier altijd een medische reden voor. Zo kan het zijn dat je baby niet meer goed groeit, je bloeddruk te hoog wordt of dat je vliezen gebroken zijn en er geen weeën ontstaan. Je wordt dan overgedragen aan de gynaecoloog. Als je bevalling wordt ingeleid, moet je je meestal ’s morgens vroeg melden in het ziekenhuis. Afhankelijk van je zwangerschapsduur en de rijpheid van je baarmoedermond zal beoordeeld worden hoe de inleiding wordt opgestart. Dit kan op twee manieren. 
Als je baarmoedermond nog heel stug en dicht is, zullen er eerst tabletjes in je vagina ingebracht worden, die je baarmoedermond laten rijpen. Hoe snel deze tabletjes gaan werken, is per persoon erg verschillend. Soms is er meteen resultaat, soms heb je een aantal giften nodig en kan het 1 of 2 dagen duren voordat je baarmoedermond rijp genoeg is. Pas als je baarmoedermond rijp genoeg is om je vliezen te kunnen breken, zal er ook een infuus bij je aangebracht worden. 
 
Soms is je baarmoedermond al zo rijp en heb je al wat ontsluiting, dat het geven van de tabletjes niet meer nodig is. Er zal dan gelijk gestart worden met het breken van je vliezen en het geven van een infuus.
Als het infuus geprikt is, zal de dosering met weeënopwekkers heel langzaam opgehoogd worden. Zo kan je lichaam rustig wennen aan het medicijn en kunnen de weeën zich langzaam opbouwen. Als je ongeveer 3 weeën in 10 minuten hebt, wordt het infuus niet verder opgehoogd. Als je meer weeën hebt dan nodig is, kan het infuus ook weer wat lager gezet worden. Hoe snel de weeën komen nadat het infuus is aangebracht, is per persoon verschillend. De ene vrouw heeft ook een veel hoge dosering weeënopwekkers nodig dan de andere om goede weeën te krijgen.
 
Een inleiding valt altijd onder de verantwoordelijkheid van de gynaecoloog.

Zie voor meer informatie ook de folder van het Albert Schweitzer Ziekenhuis over dit onderwerp: "Inleiden van de bevalling".
 

Partners

     logo-Kraamzorg-de-Waarden KdE Logo
Elmar logo RGB 500x600 pixels 11-15 Sara-Kraamzorg-logo inpas 1
logo dat drechtstromen
Yes Logo-Kikker Logo-PIT-rgb-web-72-dpi
moedersvoormoeders iedereenehbo
 Naviva-logo-web-klein  

Contactgegevens

Buizerdstraat 4 b
3334 SB Zwijndrecht
(in Gezondheidscentrum Nederhoven)
Telefoonnummer: 078- 6103882

Voor vragen of het maken van afspraken zijn wij iedere werkdag te bereiken tijdens het telefonisch spreekuur van 13.00u tot 14.00u & op maandag t/m donderdag tussen 16.00 tot 16.30u. 

Bij spoed, ongerustheid, dringende zaken of hulp bij de bevalling zijn wij 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer 078-6100101. U wordt dan direct doorgeschakeld met de dienstdoende verloskundige.

Voorlichtingsavonden

In verwachting van je eerste kind? Dan is er voor jou een voorlichtingsavond over de bevalling. Als je tussen de 25 en 35 weken zwanger bent, ben je van harte welkom! Elke zwangere krijgt van ons hiervoor een uitnodiging.

Eerstvolgende data: Donderdag 18 oktober

Je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Geef je ook even door met hoeveel personen je komt?

Volg ons ook op

twitter
facebook