De keuze maken tussen het geven van borstvoeding en flesvoeding is niet altijd makkelijk. Zeker in het begin van de zwangerschap staat het onderwerp vaak nog wat ver van je af. Lees tijdens de zwangerschap eens wat over het geven van borstvoeding of laat je informeren tijdens een informatieavond. Veel kraamcentra organiseren voorlichtingsavonden hierover. Ook kun je met je vragen of bedenkingen altijd bij ons terecht. 
Graag willen we je wijzen op de voordelen van het geven van borstvoeding voor zowel moeder als kind. Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding en is qua samenstelling precies aangepast aan de behoefte van je kind. Het beschermt tegen maag-/darmaandoeningen, allergieën en eczeem. Het is altijd op temperatuur, vers en gratis. Ook voor de moeder heeft het geven van borstvoeding voordelen: de baarmoeder krimpt sneller naar de normale grootte, je bent sneller op je oude gewicht en je hebt op langere termijn minder kans op botontkalking.
Borstvoeding geven gaat niet altijd vanzelf. Soms is het even oefenen of kost het wat inspanningen. Je wordt hierbij tijdens de eerste week intensief  begeleid door de kraamverzorgster en door ons. Als het nodig is, kunnen we altijd een lactatiekundige voor je inschakelen; iemand die gespecialiseerd is in borstvoeding. In de regio zijn er ook diverse instanties die je kunnen helpen tijdens (de keuzes rondom en de voorbereiding op) het geven van borstvoeding. Voor extra informatie www.borstvoedingnatuurlijk.nl  en www.borstvoeding.com.
 
Mocht je ervoor kiezen om flesvoeding te gaan geven, zorg er dan voor dat er voor de bevalling goede flesvoeding en flessen in huis zijn. In principe kun je gewoon starten met normale flesvoeding voor pasgeborenen. Mochten er in de familie allergieen voorkomen of andere bijzonderheden in de gezondheid, vraag ons dan om advies over de juiste soort flesvoeding.
 

Partners

     logo-Kraamzorg-de-Waarden KdE Logo
Elmar logo RGB 500x600 pixels 11-15 Sara-Kraamzorg-logo inpas 1
logo dat drechtstromen
Yes Logo-Kikker Logo-PIT-rgb-web-72-dpi
moedersvoormoeders iedereenehbo
 Naviva-logo-web-klein  

Contactgegevens

Buizerdstraat 4 b
3334 SB Zwijndrecht
(in Gezondheidscentrum Nederhoven)
Telefoonnummer: 078- 6103882

Voor vragen of het maken van afspraken zijn wij iedere werkdag te bereiken tijdens het telefonisch spreekuur van 13.00u tot 14.00u & op maandag t/m donderdag tussen 16.00 tot 16.30u. 

Bij spoed, ongerustheid, dringende zaken of hulp bij de bevalling zijn wij 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer 078-6100101. U wordt dan direct doorgeschakeld met de dienstdoende verloskundige.

Voorlichtingsavonden

In verwachting van je eerste kind? Dan is er voor jou een voorlichtingsavond over de bevalling. Als je tussen de 25 en 35 weken zwanger bent, ben je van harte welkom! Elke zwangere krijgt van ons hiervoor een uitnodiging.

Eerstvolgende data: Dinsdag 5 februari

Je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Geef je ook even door met hoeveel personen je komt?

Volg ons ook op

twitter
facebook