Ook de begeleiding van het kraambed valt onder onze verantwoordelijkheid. De kraamverzorgster zal de eerste acht dagen na de bevalling (de kraamweek) een aantal uren per dag bij jullie thuis zijn om te assisteren bij de voeding en het badderen, uitleg en adviezen te geven en de medische controles te doen bij jou en je baby. Zij signaleert eventuele problemen en neemt indien nodig contact met ons op. Via het kraamcentrum krijg je een informatieboek thuisgestuurd met daarbij een zorgplan. In het informatieboek vind je veel informatie over de kraamtijd en de verzorging van je baby, maar er staan over het algemeen ook oefeningen in om je spieren weer te trainen en  je bekkenbodem te herstellen. Het zorgplan wordt gebruikt tijdens de kraamtijd. De kraamverzorgster schrijft daarin alle controles, bevindingen en opvallendheden in. Handig voor ons en leuk voor jou als aandenken aan je kraamtijd.
 
Wij komen in de kraamweek meerdere malen op huisbezoek. Tijdens dit bezoek bespreken we hoe het gaat met jullie en je kind en geven adviezen bij problemen. Rond de 5e dag na de geboorte komen we de hielprik verrichten bij jullie baby  en eventuele hechtingen bij je verwijderen. Ongeveer een week na je bevalling sluiten we het kraambed af met een laatste bezoekje. Tijdens de eerste weken na de bevalling kun je ons altijd raadplegen bij problemen of vragen omtrent jezelf of je baby. 
 

Partners

     logo-Kraamzorg-de-Waarden KdE Logo
Elmar logo RGB 500x600 pixels 11-15 Sara-Kraamzorg-logo inpas 1
logo dat drechtstromen
Yes Logo-Kikker Logo-PIT-rgb-web-72-dpi
moedersvoormoeders iedereenehbo
 Naviva-logo-web-klein  

Contactgegevens

Buizerdstraat 4 b
3334 SB Zwijndrecht
(in Gezondheidscentrum Nederhoven)
Telefoonnummer: 078- 6103882

Voor vragen of het maken van afspraken zijn wij iedere werkdag te bereiken tijdens het telefonisch spreekuur van 13.00u tot 14.00u & op maandag t/m donderdag tussen 16.00 tot 16.30u. 

Bij spoed, ongerustheid, dringende zaken of hulp bij de bevalling zijn wij 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer 078-6100101. U wordt dan direct doorgeschakeld met de dienstdoende verloskundige.

Voorlichtingsavonden

In verwachting van je eerste kind? Dan is er voor jou een voorlichtingsavond over de bevalling. Als je tussen de 25 en 35 weken zwanger bent, ben je van harte welkom! Elke zwangere krijgt van ons hiervoor een uitnodiging.

Eerstvolgende data: Dinsdag 5 februari

Je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Geef je ook even door met hoeveel personen je komt?

Volg ons ook op

twitter
facebook