Direct na de geboorte krijgt je kindje van ons of de verpleegkundige uit het ziekenhuis een paar druppeltje vitamine K toegediend via het mondje. Vitamine K is nodig bij de bloedstolling en wordt in de eerste levensweken onvoldoende door de baby zelf aangemaakt. Indien je borstvoeding geeft, is het noodzakelijk om vitamine K bij te geven vanaf de 8e dag na de geboorte t/m de 3e maand, aangezien dit niet voldoende aanwezig is in borstvoeding. In flesvoeding zit voldoende vitamine K verwerkt en is het niet nodig om dit extra bij te geven.
Vitamine D is noodzakelijk voor de botvorming. Zowel bij borst- als flesgevoede kinderen wordt geadviseerd om dit bij te geven vanaf de 8e dag na de geboorte. Het consultatiebureau zal je adviseren om dit te blijven doen totdat je kind 4 jaar is.
Vitamine K en D druppels zijn te koop bij de apotheek of drogist. Op de verpakking staat precies vermeld hoeveel druppels je je kindje moet geven en hoe lang. 
 

Partners

     logo-Kraamzorg-de-Waarden KdE Logo
Elmar logo RGB 500x600 pixels 11-15 Sara-Kraamzorg-logo inpas 1
logo dat drechtstromen
Yes Logo-Kikker Logo-PIT-rgb-web-72-dpi
moedersvoormoeders iedereenehbo
 Naviva-logo-web-klein  

Contactgegevens

Buizerdstraat 4 b
3334 SB Zwijndrecht
(in Gezondheidscentrum Nederhoven)
Telefoonnummer: 078- 6103882

Voor vragen of het maken van afspraken zijn wij iedere werkdag te bereiken tijdens het telefonisch spreekuur van 13.00u tot 14.00u & op maandag t/m donderdag tussen 16.00 tot 16.30u. 

Bij spoed, ongerustheid, dringende zaken of hulp bij de bevalling zijn wij 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer 078-6100101. U wordt dan direct doorgeschakeld met de dienstdoende verloskundige.

Voorlichtingsavonden

In verwachting van je eerste kind? Dan is er voor jou een voorlichtingsavond over de bevalling. Als je tussen de 25 en 35 weken zwanger bent, ben je van harte welkom! Elke zwangere krijgt van ons hiervoor een uitnodiging.

Eerstvolgende data: Dinsdag 5 februari

Je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Geef je ook even door met hoeveel personen je komt?

Volg ons ook op

twitter
facebook