Een geboorteplan is een manier om je (samen) voor te bereiden op de bevalling die komen gaat. Het is bedoeld om je verloskundige of eventueel andere zorgverleners (bijv. de gynaecoloog) te laten weten wat je (jullie) belangrijk vindt en wat je wensen en ideeën zijn. Door een geboorteplan blijf je betrokken bij de dingen die tijdens de bevalling gebeuren, ook op momenten dat je zelf niet goed kan vertellen wat je wilt. Het is bedoeld als wensenlijst en niet als eisenlijst. De conditie van moeder en kind blijven doorslaggevend. Rond de 35 weken van je zwangerschap bespreken we het geboorteplan en bekijken we samen of jullie plan haalbaar is en of er evt. alternatieven mogelijk zijn.
We hebben voor jullie wat voorbeelden van punten die je in jullie geboorteplan kan verwerken.

- Ervaring van eventueel vorige bevalling
- Omgeving: wensen t.a.v. de ruimte, sfeer en wie er bij aanwezig zijn
- Bevalling: waar, welke houding, foto\'s van de geboorte
- Begeleiding en communicatie: wat zijn de verwachtingen t.a.v. je zorgverlener
- Pijnbestrijding: hoe denk je om te gaan met pijn en wat zijn je wensen hierbij
- Overige wensen, angsten of zorgen die je (jullie) graag vast willen leggen

Via onderstaande link vindt je de checklist geboorteplan. Op deze pagina kun je een pdf-bestand downloaden en digitaal invullen.
 http://deverloskundige.nl/bevalling/tekstpagina/30/geboorteplan/

Contactgegevens

Buizerdstraat 4 b
3334 SB Zwijndrecht
(in Gezondheidscentrum Nederhoven)
Telefoonnummer: 078- 6103882

Voor vragen of het maken van afspraken zijn wij iedere werkdag te bereiken tijdens het telefonisch spreekuur van 13.00u tot 14.00u & op maandag t/m donderdag tussen 16.00 tot 16.30u. 

Bij spoed, ongerustheid, dringende zaken of hulp bij de bevalling zijn wij 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer 078-6100101. U wordt dan direct doorgeschakeld met de dienstdoende verloskundige.

Voorlichtingsavonden

In verwachting van je eerste kind? Dan is er voor jou een voorlichtingsavond over de bevalling. Als je tussen de 25 en 35 weken zwanger bent, ben je van harte welkom! Elke zwangere krijgt van ons hiervoor een uitnodiging.

Eerstvolgende data: Donderdag 18 oktober

Je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Geef je ook even door met hoeveel personen je komt?

Volg ons ook op

twitter
facebook